Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Buletin de presă

ro

08 Sep, 2023 12:32 451 Marime text
Ieri, 7 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 483 de persoane și au fost verificate 363 de autovehicule. 
Au fost constatate 236 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 49.265 lei. A fost retrase 4 certificate de înmatriculare, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost constatate 13 infracțiuni.
Au fost efectuate 115 testări privind consumul de alcool și droguri.

Infracțiuni rutiere
La data de 7 septembrie 2023, în jurul orei 18.40, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 66 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Moților din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 
La data de 7 septembrie 2023, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat de 49 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 
La data de 7 septembrie 2023, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au depistat un tânăr de 33 de ani, din comuna Arieșeni, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 131 – Cobleș, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. 

Cercetată pentru furt
La data de 7 septembrie 2023, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției  Municipiului Sebeș au identificat o femeie de 41 de ani, din comuna Săsciori, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă care a fost sesizată poliției la data de 18 august 2023. 
Se pare că, în dimineața zilei de 18 august, în timp ce se afla în incinta unei unități bancare din municipiul Sebeș, femeia ar fi profitat de faptul că un bărbat de 64 de ani, din municipiul Sebeș, și-ar fi uitat borseta pe o poliță și ar fi sustras, din aceasta, suma de 2.000 de lei. 
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a femeii și recuperarea prejudiciului. 

Amplasarea radarelor în perioada 9 - 10 septembrie 2023    
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori 
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu 
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni 
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa 
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian 
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii