Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Au mai rămas 5 zile până la încheierea perioadei de înscriere pentru școlile de poliție

ro

31 Oct, 2023 13:43 472 Marime text
                                                                 Nr. 100.975 din 31 octombrie 2023
 
 
 
VREI SĂ DEVII POLIȚIST? MAI SUNT 5 ZILE ÎN CARE TE POȚI ÎNSCRIE PENTRU ADMIETREA LA UNA DINTRE ȘCOLILE DE AGENȚI DE POLIȚIE ALE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE
 
Au mai rămas 5 zile până la încheierea perioadei de înscriere pentru cele 1.880 de locuri scoase la concurs în școlile de poliție.
Candidații din județul Alba pot depune cererea de înscriere, exclusiv on line, pe adresa de email resurseumane@ab.politiaromana.ro.
 
La Inspectoratul de Poliție Județean Alba se pot înscrie, pentru a participa la concursul de admitere pentru unul din cele 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și 300 de locuri, la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, doar persoanele care au domiciliul sau reședința în județul Alba.
 
Inspectoratul de Poliție Județean Alba recrutează candidați din județul Alba și pentru admiterea la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care a scos la concurs 240 de locuri.
La înscriere, candidații pot opta doar pentru o singură școală postliceală.
Candidații din județul Alba vor fi repartizați, pentru evaluarea performanței fizice, la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, indiferent de instituția de învățământ aleasă pentru concursul de admitere.
La proba de evaluare a performanței fizice, care va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023, nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.
Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține în data de 16 decembrie 2023, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice, la unitățile de învățământ pentru care au optat.
Aceasta constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.
La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.
Examinarea medicală se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024.
Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie 2024.
Toate detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat, actele necesare la înscriere și probele de concurs se regăsesc aici:
https://ab.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-in-scolile-de-politie/anunt-ipj-alba-39783-17-10-2023-privind-admiterea-la-scolile-postiliceale-din-cadrul-m-a-i-sesiunea-octombrie-2023-februarie-2024.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii