Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Au fost constatate 128 de abateri de natură contravențională

ro

20 Oct, 2023 12:47 346 Marime text
                                                                                Nr. 100.960 din 20 octombrie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Ieri, 19 octombrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 338 de persoane și au fost verificate 233 de autovehicule.
 
Au fost constatate 128 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 32.470 lei. Au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost reținute 4 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 42 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 20 infracțiuni.
 
  •  
 
Reținută pentru furt
 
La data de 20 octombrie 2023, polițiștii din Blaj au identificat și reținut o femeie de 46 de ani, din Blaj, județul Alba, care este bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt.
 
În sarcina acesteia s-a reținut faptul că, la data de 19 octombrie 2023, în timp ce se afla în incinta unui magazin alimentar, din Blaj, ar fi profitat de neatenția unei tinere și i-ar fi sustras telefonul mobil, pe care îl avea într-un buzunar exterior. 
 
De asemenea, femeia ar fi sustras de pe rafturile magazinului și produse alimentare expuse spre vânzare, producând un prejudiciu de 215 lei.
 
În cursul zilei de azi, 20 octombrie, aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
 
Ordin de protecție provizoriu și dosar penal, pentru violență în familie
 
La data de 19 octombrie 2023, polițiștii din Ocna Mureș au fost sesizați, de către o tânără de 18 ani, din Ocna Mureș, județul Alba, cu privire la faptul că a fost agresată de către tatăl ei.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16.40, în timp ce se aflau la locuința comună, din Ocna Mureș, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, ar fi agresat-o fizic, pe tânără.
 
Pe numele bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile și a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 
  •  
Mandat European de Arestare
 
Un bărbat din Gârbova de Jos, căutat de autoritățile din Franța, pentru trafic de migranți, a fost prins de polițiștii din Alba. Are mandat european de arestare.
 
La data de 19 octombrie 2023, polițiștii din Aiud au depistat, pe raza comunei Gârbova de Jos, un bărbat, de 47 de ani, din Gârbova de Jos, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Franța, pentru trafic de migranți.
 
Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Bărbatul a fost prezentat autorității competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reținerea acestuia, pentru o perioada de 24 de ore, urmând să fie prezentat Curții de Apel Alba Iuia, pentru luarea măsurilor legale.
 
  •  
Infracțiune rutieră
 
În noaptea de 19/20 octombrie 2023, în jurul orei 03.45, polițiștii din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Gladiolelor din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr de 26 de ani, din localitatea Jidvei, județul Alba.   
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
  •  
 
 
Amplasarea radarelor în perioada 21-22 octombrie 2023    
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii