Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 18 august 2023

ro

17 Aug, 2023 11:46 440 Marime text
                                                                           Nr. 100.866 din 17 august 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 230 de persoane și au fost verificate 78 de autovehicule.
 
Au fost constatate 57 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 22.280 lei.
 
A fost retras un certificat de înmatriculare, au fost efectuate 51 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat o infracțiune.
  •  
 
Reținut pentru violență în familie și distrugere
 
În data de 16 august 2023, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către o femeie de 44 de ani, cu privire la faptul că soțul ei, în vârstă de 36 de ani, din comuna Vințu de Jos, a fost agresat de către fratele acestuia.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, bărbatul, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Alba Iulia, ar fi fost agresat fizic de fratele său, de 34 de ani, din comuna Vințu de Jos, totodată acesta distrugându-i și display-ul mașinii.
 
În urma evenimentului, bărbatul a suferit leziuni corporale ușoare, fiind transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
 
Pe numele bărbatului de 34 de ani, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
  •  
 
Reținut pentru furt
 
La data de 16 august 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat un bărbat de 32 de ani, din comuna Valea Lungă, ca persoană bănuită de săvârșirea unor furturi care au fost sesizate poliției la data de 6 aprilie 2023, respectiv 16 aprilie 2023.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 6 aprilie 2023, bărbatul, împreună cu încă două persoane, față de care a fost luată măsura reținerii, la data de 19 aprilie 2023, ar fi pătruns în locuința unui cetățean din Valea Lungă de unde ar fi sustras scule electrice și mai multe găleți cu vopsea, în valoare de aproximativ 970 de lei. Ulterior, în noaptea de 15/16 aprilie 2023, bărbatul ar fi revenit la locuința păgubitului și ar fi sustras alte 20 de găleți de vopsea precum și un cablu electric.
 
Prejudiciul, în cuantum de 950 de lei a fost recuperat integral.
 
Față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Informații de background
 
La data de 19 aprilie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat 3 tineri, unul de 31 de ani și doi de 25 de ani, toți din comuna Valea Lungă, ca persoane bănuite de săvârșirea unor furturi care au fost sesizate poliției la data de 6 aprilie 2023, respectiv 16 aprilie 2023.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 6 aprilie 2023, doi dintre aceștia ar fi pătruns în locuința unui cetățean din Valea Lungă de unde ar fi sustras scule electrice
și mai multe găleți cu vopsea, în valoare de aproximativ 970 de lei. Ulterior, în noaptea de 15/16 aprilie 2023, tânărul de 31 de ani ar fi revenit la locuința păgubitului și ar fi sustras alte 20 de găleți de vopsea precum și un cablu electric, pe care le-ar fi transportat cu un autoturism condus de cel de-al doilea tânăr, în vârstă de 25 de ani. Prejudiciul a fost estimat, în acest caz, la 950 de lei și a fost recuperat în mare parte.
 
Față de cei doi tineri de 25 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Polițiștii desfășoară activități specifice, în vederea depistării tânărului de 31 de ani, care se sustrage cercetărilor, precum și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.
 
  •  
 
 
 
Amplasarea radarelor în data de 18 august 2023        
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii