Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Acțiune pentru combaterea excesului de viteză

ro

14 Sep, 2023 12:32 493 Marime text
Nr. 100.904 din 14 septembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 13 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 385 de persoane și au fost verificate 272 de autovehicule.
 
Au fost constatate 127 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală 21.090 lei. A fost retrase 5 certificate de înmatriculare, a fost reținut un permise de conducere și au fost constatate 14 infracțiuni.
 
Au fost efectuate 75 de testări privind consumul de alcool și droguri.
  •  
 
Acțiune pentru combaterea excesului de viteză
 
La data de 13 septembrie 2023, între ora 9.00 și ora 13.00, Serviciul Rutier a organizat, pe DN 1, pe tronsonul cuprins între Alba Iulia și Teiuș precum și pe drumurile județene din comunele Galda de Jos și Sântimbru, o acțiune, tip blitz, pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă.
 
La acțiune au fost folosite aparate radar care au fost amplasate în sistem cascadă, iar polițiștii au depistat 66 de conducători auto care depășit limita legală de viteză.
 
Alți 17 conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.
 
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.150 lei.
 
Inspectoratul de Poliție Județean Alba aduce în atenția conducătorilor auto câteva recomandări, pentru prevenirea implicării în accidente rutiere:
 
  • Adaptați, în permanentă, viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care rulați;
  • Reduceți viteza în locurile impuse de lege și în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea și la traversarea intersecțiilor și la depășirea mijloacelor de transport oprite în stații;
  • Măriți distanța între autovehiculele în mers ;
  • Evitați efectuarea unor manevre riscante și în deosebi a depășirilor neregulamentare;
  • Adoptați un comportament preventiv în trafic!
  •  
 
Cercetat pentru furt
 
La data de 14 septembrie 2023, în jurul orei 04,00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost sesizați de către un bărbat din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe terasa unei stații de carburanți din municipiu, i-a fost sustras telefonul mobil.
 
În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp de la sesizarea faptei, polițiștii au reușit să identifice un bărbat de 35 de ani, din comuna Jidvei, județul Alba, ca persoană bănuită de săvârșirea furtului, care, la observarea polițiștilor ar fi încercat să scape de telefon.
 
Telefonul a fost recuperat și restituit păgubitului, iar față de bărbatul care l-ar fi furat a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
  •  
 
Ordin de protecție provizoriu și dosar penal pentru lovire sau alte violențe
 
În după amiaza zilei de 13 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au intervenit la un centru comercial din municipiu, unde a fost semnalat faptul că o femeie ar fi fost agresată.
 
Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia și-ar fi agresat fosta soție, aplicându-i mai multe lovituri, fără ca femeia să solicite îngrijiri medicale.
 
În urma evaluării riscului, polițiștii au emis, pe numele bărbatului, ordin de protecție provizoriu prin care i-au interzis să se apropie de fosta sa soție.
 
Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
  •  
A pus în pericol siguranța traficului rutier
 
La data de 13 septembrie 2023, în jurul orie 20.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Golăiești, județul Iași, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Stremț, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde     i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
  •  
Accident rutier
 
La data de 13 septembrie 2023, în jurul orei 22.00, polițiștii din Sebeș au intervenit la un accident rutier care s-a produs la intersecție străzilor Traian cu Dorin Pavel din municipiu.
 
Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 33 de ani, din comuna Dragu, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Sebeș.
 
În urma accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism și o tânără de 19 ani, pasageră în primul autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.
 
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
  •  
  
Amplasarea radarelor în data de 15 septembrie 2023  
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii