Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Zi solicitantă pentru salvatori

ro

12 Jul, 2023 11:01 519 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
12 iulie 2023
 
Zi solicitantă pentru salvatori: 111 incendii înregistrate la nivel național și peste 1.300 de persoane asistate medical
 
Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Salvatorii au gestionat  1.639 situații de urgență, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Constanța, Cluj, Bihor, Mureș, Timiș și Prahova.
 
O pondere de peste  80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 1.329 de persoane aflate în dificultate primind ajutor.
 
Totodată, în perioada de referință, la nivel național, echipajele operative au acționat pentru localizarea și stingerea celor 111 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 206 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul celor 111 incendii, 67 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 140 ha de teren.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 6 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG (2), BV (1), BZ (1), MS (1) și VL (1), iar alte 4 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase, în județele BC, GL, NT, VN și VS.
 
Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
Pe timpul misiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție au salvat 7 persoane aflate în dificultate.
 
❗O misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc ieri, în județul Olt, în municipiul Caracal, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală dezmembrări auto. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta cu flacără și degajări mari de fum. Concomitent cu acțiunea de stingere, colegii noștri au evaluat și asistat medical o victimă, ulterior aceasta fiind transportată la o unitate medicală de specialitate. Incendiul a fost lichidat, suprafața afectată fiind de aproximativ 900 mp.
 
Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în data de 12.07.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 133 de pompieri și 57 de mijloace tehnice.
 
Nu uitați că informații despre modul de comportare în situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin descărcarea aplicației DSU din App Store și Google Play.
 
Echipajele noastre rămân mobilizate și pregătite să acționeze în orice moment pentru a vă oferi ajutorul necesar. Suntem aici pentru voi, 24 de ore din 24
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii