Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Un sfârșit de săptămână solicitant pentru pompierii din întreaga țară

ro

03 Jul, 2023 13:49 526 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
03 iulie 2023
 
Un sfârșit de săptămână solicitant pentru pompierii din întreaga țară
 
În ultimele 72 de ore, salvatorii au gestionat 4.669 situații de urgență, dintre care 15 au fost operațiuni de descarcerare, iar 3.767 au fost solicitări pentru asistență medicală de urgență, aproape 3.800 de persoane fiind asistate medical de echipajele SMURD.
 
Pe lângă intervențiile pentru acordarea asistenței medicale de urgență și descarcerare, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 281 de incendii, dintre care 161 au fost arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 600 ha.
 
Totodată, la nivel național, pompierii au gestionat cu promptitudine 606 misiuni destinate protecției comunităților.
 
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință au fost transmise 96 mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru informarea cetățenilor cu privire la producerea unor posibile situații de urgență și prevenirea acestora. Astfel, la nivel național au fost transmise 64 de mesaje, în județele AG, BC, BV, BZ, CV, HR, OT, PH, VL și VR, privind prezența urșilor în proximitatea comunităților, 1 mesaj în județul Satu Mare privind producerea unui incendiu cu degajări mari de fum și 31 de mesaje pentru avertizarea apariției fenomenelor hidrometeorogice/meteorologice periculoase în județele AB, AR, BV, BH, BR, CJ, CS, GJ, HR, HD, MH, MM, NT, SM, SV, SB, TM și VL.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatori, amintim: 
 
Accidentul grav produs sâmbătă, în localitatea Tăuții-Măgherăuș din județul Maramureș, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă. Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate trei persoane, dintre care două încarcerate. Pompierii au extras victimele din vehiculul avariat, iar ulterior acestea au fost asistate medical și transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
 
Incendiul de amploare izbucnit în seara de duminică, la un service auto, pe raza municipiului Satu Mare. Ajunși la locul evenimentului, pompierii au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost emis un mesaj de avertizare a populație din zona afectată, prin sistemul Ro-Alert. După aproximativ 5 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au acționat în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.
 
În continuare, salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe AppStore și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii