Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.450 situații de urgență gestionate în ultimele 24 de ore

ro

20 Sep, 2023 11:28 516 Marime text
Peste 1.450 situații de urgență gestionate în ultimele 24 de ore
 
Ieri, 19 septembrie a.c., salvatorii au acționat la 1.474 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare a persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
În aceeași perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea celor 71 de incendii înregistrate la nivel național, precum și în alte 190 de misiuni în sprijinul comunităților.
În afara acestor situații, echipajele SMURD au derulat 1.199 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au avut nevoie de sprijinul echipajelor operative.
O atenție deosebită a fost acordată și extragerii victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere, sens în care echipajele de descarcerare au răspuns la 14 astfel de solicitări.
 
Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 7 persoane aflate în dificultate.
❗ O misiune care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor din județul Vaslui a avut loc ieri, în localitatea Averești, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, urmat de explozie, produs la o casă. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta la două camere ale locuinței. Concomitent cu acțiunea de stingere, a fost constituită o echipă de căutare-salvare care a extras o persoană, rănită în urma deflagrației. Echipajele medicale aflate la locul solicitării au acordat asistență medicală de urgență victimei, ulterior aceasta fiind transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate. Colegii noștri au stins flăcările în limitele găsite, înlăturând pericolul de extindere la întregul imobil.
 
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase, în județele AG (2), BC (3), BZ (2), DB (1), HD (1), HR (2).
În perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 113 pompieri salvatori și 54 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii