Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:43 20 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Misiunile pompierilor din data de 21 februarie

ro

22 Feb, 2023 12:39 327 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
22 februarie 2023
 
Misiunile pompierilor din data de 21 februarie
 
Echipajele de salvatori au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.
 
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.604 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea celor 158 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 239 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul celor 158 de incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 85 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 398  ha de teren.
 
La nivel național, 1.162 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD în cele 1.204 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (268 cazuri), urmată de județele Cluj (87 cazuri), Timiș (65 cazuri), Mureș (52 cazuri) și Brașov (47 cazuri).
 
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 3 persoane aflate în dificultate.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
❗Pompierii militari din județul Arad au intervenit, ieri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Mânerău. Ajunse la locul solicitării, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Pe timpul misiunii de stingere, colegii noștri au evaluat și au acordat îngrijiri medicale unei persoane. După mai multe ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat.
 
❗O misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor militari tulceni a avut loc ieri în apropierea localității Murighiol. Echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stuf ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 ha, într-o zonă inaccesibilă pentru autospecialele de stingere. De asemenea,  salvatorii au acționat pentru protecția unor obiective economice din zonă și pentru limitarea extinderii arderii. Incendiul a fost lichidat după o luptă continuă cu flăcările.
 
Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au acționat în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale, pentru înlăturarea efectelor produse de vremea rea. Astfel, salvatorii au acționat în 21 de localități din 11 județe (Argeș, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Neamț, Sibiu, Suceava și Vâlcea) pentru degajarea unor elemente de construcție, a 10 copaci, 2 stâlpi de electricitate, fiind avariate 21 de imobile ( 18 blocuri, 2 case și 1 instituție publică).
 
Totodată, în data de 21.02.2023, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind intensificările puternice de vânt, ce au vizat județul Suceava.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii