Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În cursul zilei de ieri, 3 aprilie, pompierii militari au intervenit în peste 1.500 situații de urgență

ro

04 Apr, 2023 12:36 426 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
4 aprilie 2023
 
În cursul zilei de ieri, 3 aprilie, pompierii militari au intervenit în peste 1.500 situații de urgență
 
Începutul acestei săptămâni s-a dovedit a fi unul solicitant pentru pompierii salvatori. Astfel, în cursul zilei de ieri, colegii noștri au intervenit în 1.530 de situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Timiș, Argeș și Neamț.
 
În perioada de referință, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 39 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 169 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, echipajele SMURD au gestionat 1.320 de misiuni, în urma cărora 1.357 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.
 
❗O intervenție care a presupus efort susținut din partea echipajelor de stingere din județul Bacău a avut loc ieri, în localitatea Glăvănești. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta la acoperișurile a două locuinței și la o anexă, pe o suprafață de aproximativ 200 de mp. După aproximativ două ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, în contextul manifestării vântului puternic și a precipitațiilor, au fost înregistrate efecte în municipiul București și în alte 16 localități din 6 județe (DJ, GR, HD, IF, OT și TR). Echipajele de salvatori au intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte, precum și pentru degajarea a 5 elemente de construcție, 25 copaci, 4 stâlpi prăbușiți, fiind avariate 10 autoturisme.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs), în județele: Argeș (1) și Harghita (2).
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii