Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Efecte produse de vremea nefavorabilă în ultimele 24 de ore

ro

14 Jul, 2023 12:36 528 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
14 iulie 2023
 
Efecte produse de vremea nefavorabilă în ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri (13.07.2023), la nivel național, pompierii militari au intervenit în 103 localități din 18 județe (AG, BC, BN, BZ, CS, CJ,  DB, GL, HR, HD, IS, MM, MH, MS, PH, SM, SV și TM) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.
 
Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 2 case, precum și pentru îndepărtatrea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 18 imobile și a 200 copaci, 18 stâlpi căzuți pe carosabil, în urma cărora 31 autoturisme, 4 case și 2 anexe au fost avariate.
 
Două situații în care a fost nevoie de intervenția promptă a echipajelor operative au avut loc în localitățile Valea Drăganului din județul Cluj și Sirețel din Județul Iași, unde două victime au fost surprinse de prăbușirea unor copaci. Colegii noștri au evaluat victimele la locul evenimetelor, ulterior acestea fiind transportate la spital.
 
Concomitent cu acțiunile de îndepărtare a efectelor generate de vremea nefavorabilă, echipajele de intervenție din întreaga țară au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență în 1.442 de cazuri, stingerea a 103 incendii, precum și în 3 situații pentru extragerea pesoanelor din autoturismele avariate. În urma intervenției prompte a salvatorilor, 23 de persoane aflate în dificultate au fost salvate.
 
De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, inspectoratele pentru situații de urgență au transmis 27  mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG, BC, BV, BZ , CV , HR , MS, PH , VL  și VN și 45 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase în județele AG, BC, BN, BT, BV, CS, CJ, CV, DB, GL, GJ, HR, HD, IS, MM, MH, MS, NT, SB, SJ, SM, SV, TM, VL, VS, VR.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Echipajele noastre rămân mobilizate și pregătite să acționeze în orice moment pentru a vă oferi ajutorul necesar. Suntem aici pentru voi, 24 de ore din 24!
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii