Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

29 Sep, 2023 10:35 516 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Echipajele de salvatori au intervenit ieri, 28 septembrie, în peste 1.500 de situații de urgență înregistrate la nivel național.
Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru stingerea a 136 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 89 de intervenții au fost la arderi necontrolate, cum ar fi miriști, vegetație uscată și deșeuri, suprafață afectată fiind de peste 220 de hectare.
În perioada de referință, echipajele SMURD au intervenit la 1.186 de solicitări la nivel național, în urma cărora 1.198 de persoane au primit asistență medicală de urgență. În 3 situații, pompierii au acționat rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.
❗O astfel de interveniție a avut loc în localitatea Feldioara, unde salvatorii brașoveni au acționat pentru extragerea a două victime rămase încarcerate într-un autoturism implicat într-un accident rutier. La locul solicitării, echipajele operative au constatat că, în urma impactului puternic dintre un autoturism și un microbuz, au rezultat șapte victime care au fost asistate medical, ulterior fiind transportate la spital.
De asemenea, pentru protecția comunităților, colegii noștri au gestionat cu promptitutine 204 misiuni, cum ar fi cele pentru deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
Pentru avertizarea populației, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT,  cele mai numerose (15 mesaje) privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele BC (1), BV (1), BZ (2), DB (1), GJ (1), HR (2), MS (3), NT (2), VN (1) și VL (1).
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice în zona de frontieră. Astfel, în data de 28.09.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 119 de pompieri și 52 de mijloace tehnice.
Echipajele de intervenție rămân la datorie și sunt pregătite să gestioneze cu eficiență situațiile de urgență înregistrate în dinamica operativă, la nivel național.
Informații despre pregătirea în situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii