Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

21 Sep, 2023 11:22 508 Marime text
În ultimele 24 de ore (20.09.2023), salvatorii au intervenit în 1.249 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și salvarea de vieți. Cele mai numeroase intervenții de acest tip au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Timiș, Cluj și Brașov, în urma cărora 1.255 de persoane aflate în dificultate au primit ajutorul echipajelor medicale.
Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 72 de incendii înregistrate la nivel național și au răspuns cu promptitudine la peste 170 de solicitări pentru protecția comunităților.
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, sens în care echipajele de descarcerare au acționat în 5 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 9 persoane aflate în dificultate.
❗Un accident rutier s-a produs, ieri, în județul Mehedinți, pe DN 6, în apropierea localității Gura Văii, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz. Echipajele de intervenție sosite la locul evenimentului rutier au constatat că, în urma coliziunii, a rezultat o victimă care a fost evaluată și asistată medical la fața locului, ulterior fiind transportată la o unitate medicală de specialitate.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase, în județele BZ (2), CV (4), HR (4).
Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 110 pompieri salvatori și 43 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii