Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 01 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 18 persoane salvate în 24 de ore

ro

06 Dec, 2023 09:43 444 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 06 decembrie 2023
 
18 persoane salvate în 24 de ore
 
În decursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a 1.415 situații de urgență produse la nivel național.
 
Un procent de aproximativ 80% din numărul total al intervențiilor a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, în urma cărora 1.223 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar 18 au fost salvate din situații critice.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru stingerea a 72 de incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale.
 
De asemenea, echipajele operative au derulat 163 de misiuni destinate protecției comunităților, printre care se numără căutarea, deblocarea și degajarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții și alte situații de urgență. Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 8 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
***
Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.
 
Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii