Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Infotrafic Situația traficului la ora 07.00

ro

28 Aug, 2023 09:15 431 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră este în continuare oprită pe ambele sensuri ale DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, pentru efectuarea de către anchetatori a tuturor cercetărilor necesare la fața locului.  Traficul este deviat pe rutele ocolitoare: pe sensul către Ploiești - DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtășești, iar pe celălalt sens - DJ 101B Periș – Tâncăbești – DN 1. 
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condițiile unui carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic, cu excepția autostrăzii A1 București-Pitești, unde este formată coloană de autovehicule la intrarea în DN Centura București.
 
În perioada 28 - 31.08.2023, în intervalul orar 22:00 - 02:00, circulația rutieră va fi închisă pe DN 5 Pod Giurgiu – Ruse, pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță necesare.
 
Astăzi, 28.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, în condițiile avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumurile expres și autostrăzi din municipiul București și toate județele țării, cu excepția: Argeș, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Prahova, Tulcea și Vâlcea.
 
Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulația traficului greu și prevenirea deformațiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilității straturilor rutiere.
 
Astfel, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone cu următoarele excepții:
- transporturilor de persoane;
- transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală sau vegetală;
- vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
- transporturi funerare;
- transporturi poștale;
- transporturi de echipamente de prim ajutor;
- transporturi pentru distribuire de carburanți;
- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
- transporturi pentru tractări vehicule avariate;
- transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
- transporturi de apă îmbuteliată;
- transporturi produse provenite din exploatări agricole;
- transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.
 
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, adaptând constant viteza la condițiile de trafic și drum, să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de mers, acordând atenție tuturor manevrelor efectuate, să nu efectueze depășiri riscante, să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să le permită să frâneze în condiții de siguranță și să nu urce la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante!!!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii