Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul „Polițist adjectiv” difuzat la Academia de Poliție

ro

08 May, 2013 16:57 1294 Marime text
 
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
INVITAȚIE
 
Nr. 163 din 8 mai 2013
 
    
Filmul „Polițist adjectiv difuzat la Academia de Poliție
 
           Cu ocazia Zilei de 9 Mai, Ziua Europei, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a M.A.I. organizează pentru studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, o vizionare a uneia dintre cele mai apreciate producţii cinematografice poliţiste româneşti, Poliţist, adjectiv”.
          Difuzarea filmului are loc în cadrul Galei Filmului Polițist Românesc, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Interne și derulat în perioada martie-iunie a.c.
           Proiecția filmului Poliţist, adjectiv” va avea loc începând cu ora 14.30 în Aula Academiei de Poliție, având ca spectatori studenții anilor finali ai Facultății de Poliție.
           Invitați speciali ai evenimentului sunt doamna Irina Nistor, cunoscut critic de film, şi actrița Irina Săulescu, care interpretează unul dintre rolurile principale din filmul Poliţist, adjectiv”.
 
          Pelicula „Poliţist, adjectiv”, regizat de maestrul Corneliu Porumboiu, prezintă povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie, care, în timp ce investighează cazul unui licean, suspectat de trafic de droguri, se confruntă cu propriile îndoieli privind meseria sa. Rolurile principale sunt interpretate de Irina Săulescu, Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Ion Stoica.
         Poliţist, adjectiv” a câştigat mai multe premii la festivalurile de profil din străinătate şi din ţară: premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului, secţiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes din 2009, mențiunea specială a juriului la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului de Film de la Ljubljana, Slovenia, 2009, premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul l'Alternativa - Barcelona, 2009, trofeul Taurul de Aur la cea de-a XV-a ediție a Festivalului pe roţi, Artvin-Turcia, 2009, şi premiul Gopo pentru cel mai bun film de lung metraj, în 2010.
***
              Cu ocazia Zilei Europei – 9 mai, Academia de  Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează și alte activităţi, după cum urmează:
  • 08.00 – 08.30 – Crosul „Cupa Europa”, ediţia VI,  la care vor participa 2.000 de profesori şi studenţi. Distanţa pe care se va alerga este de 2,5 Km.
  • 09.00  –  09.40  –   Finala pe echipe a ,,Campionatului de minifotbal al Academiei” la care au participat studenţii din toţi anii de studiu, respectiv de la toate armele. Finala se va juca între echipa Facultăţii de Poliţie şi echipa Facultăţii de Pompieri.
 
***
 
Jurnaliştii acreditaţi pe lângă Ministerul Afacerilor Interne sunt invitaţi să participe la aceste activităţi desfăşurate la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Aleea Privighetorilor, nr. 1-3, sector 1.
 
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii