Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa de deschidere a Proiectului DARIF - „Crearea Structurii unui Forum al Dunării”

ro

17 Sep, 2013 09:52 1028 Marime text
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

BULETIN INFORMATIV

Nr. 340 din 17 septembrie 2013                                                                                                                            

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu participă la conferinţa de deschidere a Proiectului DARIF - „Crearea Structurii unui Forum al Dunării”, eveniment ce se desfăşoară la Budapesta și la Mohacs, în perioada 17 – 19 septembrie a.c.

Proiectul, dezvoltat de Ungaria în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, are ca principale obiective consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, respectiv coordonarea şi eficientizarea luptei împotriva crimei organizate şi a criminalităţii pe calea fluvială.

Totodată, proiectul european urmăreşte să pună bazele unei platforme de cooperare transfrontaliere operative între instituţiile responsabile cu aplicarea legii din regiunea Dunării.

În acest sens, proiectul îşi propune înfiinţarea unui centru de coordonare în localitatea Mohacs. Centrul  va gestiona acţiuni comune şi de pregătire, va elabora reguli de bază pentru organizarea grupurilor de lucru tehnice şi strategice în domeniile de interes pentru parteneri, respectiv cel al frontierei, evaziunii fiscale, în domeniul vamal şi al precum şi cel al managementului situaţiilor de urgenţă.

Perioada de implementare a proiectului-pilot este de doi ani, acesta urmând a se derula în mai multe etape care includ organizarea a două conferinţe, două întâlniri ale grupurilor de experţi şi trei operaţiuni comune.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii