Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAI - Un politist a refuzat 500 lei mita

ro

03 Nov, 2015 10:08 1253 Marime text
La data de 02.11.2015, lucrători de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), sub coordonarea procurorului competent de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, l-au prins în flagrant pe P.A. care a încercat să mituiască un agent de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Snagov – Formațiunea Rutieră, promițându-i suma de 500 lei pentru a nu continua cercetările în dosarul penal întocmit ca urmare a constatării conducerii de către acesta a unui vehicul, având dreptul de conducere suspendat.

În cursul zilei de 02.11.2015, agentul de poliție a formulat denunț la D.A.M.B.J.I. prin care a sesizat faptul că i s-a promis o sumă de bani neprecizată pentru a efectua un act contrar îndatoririlor de serviciu, în sensul precizat mai sus, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov unde s-a întocmit dosar penal.

Cu privire la P.A. s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 alin. 1 Codul Penal și s-a luat măsura controlului judiciar.
La activitatea de constatare a infracțiunii flagrante, lucrătorii Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii