Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat intrevederea ministrului MAI cu ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei

ro

05 Mar, 2016 11:58 660 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre TOBĂ, a avut vineri, 4 martie 2016, la sediul MAI, o întrevedere cu E.S. domnul Saker MALKAWI, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la Bucureşti.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra relațiilor româno – iordaniene în domeniul afacerilor interne, fiind exprimată aprecierea faţă de modul în care se derulează acestea, precum și față de evoluțiile semnificative ale componentei economice.
Discuţiile au evidenţiat dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în domeniul jandarmeriei, fiind trecute în revistă proiectele bilaterale avute în vedere în perioada următoare. De asemenea, combaterea criminalității organizate, a traficului de persoane și a migrației ilegale au fost teme prioritare pe agendă, părțile convenind asupra intensificării conlucrării între autoritățile polițienești din cele două state.

Au fost abordate, de asemenea, probleme de actualitate referitoare la comunitățile de cetățeni ai fiecăruia dintre cele două state rezidenți pe teritoriul celuilalt stat, în acest sens fiind efectuat inclusiv un schimb de date statistice.
Întâlnirea celor doi oficiali a reliefat interesul comun de continuare a cooperării dintre cele două state în domeniile specifice MAI, ministrul afacerilor interne și ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei asigurându-se reciproc de nevoia întăririi acestei colaborării printr-un acord bilateral care să vizeze inclusiv domeniul situațiilor de urgență.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii