Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:03 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - MAI

ro

09 Oct, 2015 10:12 420 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a întâlnit joi, 8 octombrie a.c., la Washington D.C., cu domnul James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence).
 
În cadrul întâlnirii, au avut loc discuţii despre provocările mediului actual de securitate, despre profilul strategic al României şi beneficiile dezvoltării Parteneriatului Strategic.
 
În acest context, vicepremierul Gabriel Oprea a menţionat că ”operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu până la sfârşitul anului 2015 reprezintă o dovadă clară a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie ale NATO în regiune.”
 
La rândul său, domnul James Clapper a arătat că România este unul dintre cei mai importanţi aliați ai SUA, apreciind contribuția pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații.
 
Cei doi oficiali au discutat şi despre alte probleme de actualitate internațională, în special evoluțiile din unele zone de conflict, şi au reiterat disponibilitatea ambelor părți de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.
 
La întrevedere, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, domnul George Cristian Maior.
 
Domnul James Clapper este director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence) şi îndeplineşte funcţia de consilier principal pe probleme de informaţii al Preşedintelui Statelor Unite ale Americii.
 
 
 
 


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii