Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ

ro

01 Sep, 2015 13:36 1165 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Velier remorcat si adus in siguranta la mal de catre o ambarcatiune a  Garzii de Coasta
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta au desfasurat activitati de cautare si salvare de vieti omenesti pentru un yaht cu doi cetateni de nationalitate austriaca la bord.
 
În data 31.08.2015, orele 17.30, la centrul de coordonare SCOMAR a fost primita o solicitare din partea MRCC pentru executarea de urgenta a unei misiuni de salvare si acordare sprijinului tehnic pentru velierul „ Jasmine IX” pavilion Austria. Acesta comunicase ca are probleme de natura tehnica si nu mai are propulsie. S-a dispus de catre conducerea Garzii de Coasta executarea unei misiuni de catre o ambarcatiune din cadrul GN Constanta, astfel la orele 17:50 ambarcatiunea MAI 3004 a identificat si luat la remorca velierul in cauza. Actiunea s-a desfasurat in apropierea digului de protectie din zona faleza nord existand riscul lovirii velierului de stabilopozi. La orele 18:30 velierul a acostat in siguranta in portul Tomis. La bord se aflau 2 persoane, un barbat (de 47 de ani) si o femeie ( de 46 ani) care nu au necesitat ingrijiri medicale si care le-au multumit politistilor de frontiera pentru sprijinul acordat.

Incaltaminte pentru copii, contrafacuta ,descoperita de politistii de frontiera
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,in cooperare cu inspectorii vamali au descoperit intr-un container incaltaminte pentru copii susceptibila a fi contrafacuta.
În data de 31.08.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă in echipa comuna cu inspectorii vamali, la  terminalul de containere din PTF Agigea ,in baza analizei de risc efectuate au selectionat si efectuat controlul fizic amanuntit asupra marfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comerciala din Galati.In urma controlului in container au fost descoperite 176 perechi incaltaminte pentru copii puratand inscriptiile unor firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala. Bunurile in cauza in valoare de aproximativ 17000 lei au fost indisponibilizate de catre autoritatea vamala si predate in custodia unui comisionar vamal.In cauza politistii de frontiera au intocmit lucrare  penala pe numele administratorului societatii comerciale destinatare, cetateanul roman B.V. (60 de ani) domiciliat in judetul Vaslui pentru savarsirea infractiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii