Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări Trei societăți comerciale au fost sancționate

ro

22 Feb, 2023 11:04 661 Marime text
Știre de presă  București, 22 februarie 2023
                                                                                                            
 
 
TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI
           
Trei societăți comerciale au fost sancționate ieri de polițiștii de imigrări din București. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiuni de aproximativ 55.000 de lei.
 
La data de 21 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările pentru trei societăți comerciale, de pe raza de competență.
 
Într-un caz, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 4.500 lei pentru nerespectarea O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare (nu a comunicat Inspectoratului General pentru Imigrări, în termenul legal de 10 zile, angajarea în muncă a doi străini exceptați de la obținerea avizului de angajare, precum și încetarea contractului de muncă pentru unul dintre aceștia).
 
O altă societate comercială a fost sancționată, în baza aceluiași act normativ, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât a primit la muncă, pe teritoriul României, un cetățean moldovean, fără a-i obține în aviz de angajare.
 
Cea de-a treia societate comercială a fost sancționată cu 40.000 de lei. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că reprezentantul societății a primit la muncă pe teritoriul României, doi cetățeni din Bangladesh fără aviz de angajare și nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termenul legal de 30 de zile, încetările contractelor de muncă încheiate cu 20 de cetățeni din Bangladesh, toți angajați în baza unui aviz de muncă.
 
Activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii