Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări Noi acțiuni ale polițiștilor

ro

03 Apr, 2023 13:10 480 Marime text
Comunicat de presă                                                                                                        Bucureşti, 3 aprilie 2023
                                                                                                                                
 
 
 
NOI ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI: ȘASE CETĂŢENI STRĂINI AU FOST DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ȘI ȘASE SOCIETĂȚI COMERCIALE AU FOST VERIFICATE
 
Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au depistat zilele trecute șase străini aflați în situații ilegale, în toate cazurile fiind emise decizii de returnare. Au fost finalizate verificările în cazul a șase societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri în consecință.
  
În perioada 29-31 martie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat mai multe acțiuni pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.
 
În acest context, au depistat în situații ilegale șase persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 50 de ani, două din Turcia și patru din Bangladesh, Camerun, Nepal și Pakistan.
 
Astfel, în perioada de referință, polițiștii de imigrări au preluat de la polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni, un bărbat din Pakistan, transferat din Germania, în baza Regulamentului Dublin.
 
Acesta este  bănuit de tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe numele persoanei în cauză a fost emisă decizie de returnare sub escortă, iar la ieșirea din țară s-a instituit măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani.
 
Bărbații din Turcia au fost depistați desfășurând activități lucrative la o societate comercială fără avize de angajare și contracte individuale de muncă, dar și fără a respecta scopul declarat la acordarea dreptului de ședere.
 
Ca urmare a celor constatate, acestora le-a fost revocat dreptul de ședere, fiind emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile de pe teritoriul țării noastre.
De asemenea, față de societatea comercială s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 
Totodată, în cazul celorlalte trei persoane, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșire din țară, pe numele uneia dintre acestea, va fi dispusă măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.
 
În perioada de referință, polițiștii de imigrări au finalizat verificările și pentru cinci societăți comerciale. În două cazuri, nu au fost constatate nereguli. O societate a fost sancționată cu 3000 de lei, iar în celelate două situații au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
 
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii