Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări Județul Iași - Evaluarea activității

ro

08 Feb, 2023 11:25 408 Marime text
Comunicat de presă  Iași, 8 Februarie 2022 
 
 
 
EVALUAREA ACTIVITĂȚII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI IAȘI
 
Peste 100 de decizii de returnare, aproximativ 3.300 de permise de ședere au fost emise, zeci de străini depistați în situații ilegale și amenzi în valoare de 158.700 lei aplicate de polițiștii pentru imigrări din Iași, în anul 2022.
 
Activitatea polițiștilor din cadrul Servciului pentru Imigrări al Județului Iași s-a desfășurat pe parcursul anului 2022 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale în materie.
 
Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, în perioada de referință au fost emise 3.286 de permise de ședere, dintre care 3.235 pentru ședere temporară și 51 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 406 certificate de înregistrare și 12 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH .
 
În perioada analizată au fost înregistrate 2.665 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 2.227 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 338 de cereri fiind respinse.
 
Astfel, în ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2022, poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Iași au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 3.727 de persoane, dintre care 3.321 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, Nepal, Sri Lanka și Bangladesh și 406 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.
 
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.
 
Pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale au fost organizate 51 de activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 25 de străini. Polițiștii de imigrări au emis 106 decizii de returnare de pe teritoriul României, dintre care 37 ca urmare a refuzului prelungirii dreptului de ședere, 25 de decizii au avut ca
 
obiect revocarea dreptului de ședere, 14 decizii pentru străinii depistați cu ședere ilegală, iar diferența au făcut obiectul altor abateri de la normele în vigoare.  
 
De asemenea, au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale în valoare de 158.700  lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și a prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 
Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.
 
 
SERVICIUL  PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI IAȘI
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii