Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări Campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României

ro

23 Oct, 2023 10:36 490 Marime text
Știre de presă                                                                                                                   Bucureşti, 23 octombrie 2023
                                                                                                                                
 
                                                                                                                       
 
CAMPANIE DE INFORMARE A STRĂINILOR AFLAȚI LA STUDII ÎN JUDEȚUL IAȘI
 
Polițiști de imigrări, împreună cu reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă, au desfășurat în perioada 16-20 octombrie a.c., la nivel național, o campanie de informare a străinilor aflați la studii pe teritoriul României, cu privire la condițiile în care pot fi prestate activitățile lucrative pe teritoriul național, precum și în ceea ce privește drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de angajați.
 
Astfel, vineri, 20 octombrie a.c., activitatea s-a desfășurat la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La întâlnire au participat doamna inspector de poliție TĂNASE Alina Andreea, șeful Serviciului pentru Imigrări al Județului Iași și domnii E. S. Ion COȘER, consulul general al Republicii Moldova la Iași, respectiv Costel GROJDEA, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași.
 
Campania a avut ca scop creșterea gradului de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest segment, dar și conștientizarea riscurilor la care se expun în cazul nerespectării prevederilor legale.
 
În prezent, în județul Iași se află 5.463 de studenți cetățeni străini, cei mai mulți sunt din Republica Moldova, Maroc, Israel și Turcia.
*
 
Cadrul  normativ şi condiţiile în care cetățenii străini proveniţi din state terţe, non-UE, pot derula activităţi lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii