Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări Angajarea este principalul scop pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României

ro

06 Nov, 2023 13:46 497 Marime text
Știre de presă                                                                                                            Bucureşti, 6 noiembrie 2023
                                                                                                                                
 
 
 
APROXIMATIV 50 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE
 
Polițiștii de imigrări au aprobat în perioada 4 – 5 noiembrie a.c.,  15 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă.  
 
În perioada analizată, pe linia reglementării dreptului de ședere, cetățenilor străini le-au fost emise 30 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
Angajarea în muncă rămâne, în continuare, principalul scop pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României.  
 
Pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri, au fost emise 18 permise de ședere. Din data de 18 martie 2022 și până la data de 5 noiembrie a.c., au fost acordate 147.040 de astfel de documente.  
 
Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în perioada de referință. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.452 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu au depistat doi străini în situații ilegale.
 
Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii