Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

62 de persoane salvate cu ajutorul piloţilor Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

ro

23 Mar, 2014 14:22 855 Marime text
În ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au intervenit pentru salvarea a 62 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu S.M.U.R.D.
 
Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea, în intervalul 14 – 20 martie a.c., a peste 96 ore de zbor de către piloţii Ministerului Afacerilor Interne.
 
Astfel, elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie au executat 57 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D. Bucureşti (10 misiuni), Târgu Mureş (13 misiuni), Craiova (12 misiuni), Arad (11 misiuni),  Iaşi (8 misiuni) şi Constanţa (3 misiuni).
 
De asemenea, în perioada menţionată, aeronava SMURD tip Piper PA-42 CHEYENNE III a efectuat cinci misiuni de asistenţă medicală pentru salvarea a cinci persoane la Oradea, Iaşi şi Satu Mare.
 
Alte două misiuni speciale de transport organe pentru transplant au fost executate cu ajutorul aeronavei tip Piper PA-42 CHEYENNE III la Sibiu şi Iaşi.
La data de 16 martie a.c., la solicitarea Agenţiei Naţionale de Transplant, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a aprobat ca avionul medical SMURD să efectueze o misiune pe ruta Bucureşti – Sibiu şi retur pentru a transporta o echipă medicală pentru realizarea unui transplant. În acelaşi scop, un alt zbor a fost efectuat pe ruta Bucureşti – Iaşi, la data de 19 martie a.c.
*   *   *
Activitatea aeriană S.M.U.R.D. este destinată intervenţiei medicale de urgenţă şi transportului pacienţilor aflaţi în stare critică.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii