Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, la Madrid

ro

22 Mar, 2013 18:41 539 Marime text
În cadrul vizitei efectuate la Madrid, secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut joi, 21 martie 2013, o întrevedere cu Preşedintele Gerardo Camps Devesa şi membrii Comisiei Mixte pentru UE din cadrul Parlamentului spaniol. Cu acest prilej, a avut loc un schimb de opinii asupra subiectelor de interes comun în domeniul afacerilor europene, inclusiv în contextul cooperării interparlamentare pentru facilitarea coordonării pe teme de interes bilateral la nivel european. O atenţie specială a fost acordată discuţiilor privind modul de implicare a parlamentelor naţionale în procesul de luare a deciziilor în sfera afacerilor europene.
Cu ocazia prezenţei la Madrid, secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 22 martie 2013, o întâlnire cu secretarul de stat pentru comerţ din cadrul Ministerului spaniol al Economiei şi Competitivităţii, Jaime Garcia Legaz. Partea spaniolă şi-a exprimat interesul pentru oportunităţile oferite de piaţa românească investitorilor spanioli şi şi-a arătat disponibilitatea pentru creşterea şi dinamizarea relaţiilor economice, inclusiv prin intermediul marilor proiecte de infrastructură. În cadrul discuţiei au fost abordate aspecte legate de vizita ministrului spaniol al afacerilor externe, Jose Manuel Garcia Margallo, la Bucureşti, în perioada 15-16 mai 2013, cei doi demnitari subliniind importanţa componentei economice a vizitei.
De asemenea, demnitarul român a avut o întâlnire cu directorul Institutului Regal Elcano, Charles Powell, cu acest prilej fiind discutată participarea institutelor academice de relaţii internaţionale din România şi Spania la procesul de dezbatere şi reflecţie asupra dimensiunii strategice a acţiunii externe a UE. De asemenea, a fost evaluat stadiul procesului de reflecţie orientat către generarea unei Strategii Europene Globale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii