Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita secretarului de stat Ovidiu Dranga în Noua Zeelandă

ro

22 Mar, 2013 18:38 890 Marime text
În cadrul vizitei în Noua Zeelandă, secretarul de stat Ovidiu Dranga a avut joi, 21 martie 2013, consultări cu secretarul adjunct al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului  de la Wellington, Chris Seed şi directorul pentru Europa, Ian Hill.
Temele abordate au vizat perspectivele relaţiilor bilaterale între România şi Noua Zeelandă în contextul evoluţiilor politice şi de securitate din spaţiul asiatic şi al Pacificului de Sud.
A fost reliefată apropierea poziţiilor celor două ţări faţă de problematica aflată pe agenda ONU în domenii de interes comun, care vizează promovarea democraţiei şi a drepturilor omului în statele cu sisteme politice şi economice fragile, reconstrucţia postconflict şi intervenţia umanitară, implementarea obiectivelor de dezvoltare globală şi liberalizarea comerţului mondial.
S-a convenit asupra necesităţii de a continua dialogul politic şi de a intensifica cooperarea pe linie consulară, inclusiv în scopul prevenirii oricăror forme de discriminare privind accesul cetăţenilor români în Noua Zeelandă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii