Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita oficială a ministrului afacerilor externe Titus Corlăţean în Republica Azerbaidjan

ro

24 Apr, 2013 18:05 500 Marime text
Ministrul român al afacerilor externe Titus Corlăţean efectuează, în perioada 25-26 aprilie 2013, o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitaţia omologului azer, ministrul Elmar Mammadiarov. Vizita se înscrie pe linia demersurilor pentru consolidarea relaţiilor bilaterale româno-azere şi are ca obiectiv general evaluarea stadiului de realizare a Planului de Acţiune din 2011 pentru implementarea Parteneriatului Strategic între România şi Republica Azerbaidjan, lansat la cel mai înalt nivel în 2009, precum şi stabilirea măsurilor concrete pentru extinderea acestui Parteneriat.
 
Cu această ocazie, vor fi discutate căile de aprofundare a dialogului politic bilateral, a cooperării în domeniul economic şi energetic, precum şi cooperarea româno-azeră la nivelul organizaţiilor regionale şi internaţionale, inclusiv modalităţi de susţinere a agendei de cooperare a Azerbaidjanului cu NATO şi UE.
 
Programul prevede consultări între ministrul Titus Corlăţean şi ministrul Elmar Mammadiarov, primirea ministrului Titus Corlăţean de către preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, respectiv primirea de către prim-ministrul azer Artur Raşizade.
 
Informaţii suplimentare:
 
În 2012, România şi Republica Azerbaidjan au aniversat 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. În cadrul vizitei oficiale în România (28-29 septembrie 2009) a preşedintelui azer, Ilham Aliev, a fost semnată Declaraţia privind stabilirea unui Parteneriat Strategic, cu accent pe domeniul energetic. Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatului Strategic a fost semnat cu ocazia vizitei oficiale în Azerbaidjan a preşedintelui român (18-19 aprilie 2011).
 
Din 2009 până în 2014, ambasada României la Baku exercită pentru a treia oară consecutiv mandatul de Ambasadă Punct de Contact NATO (Contact Point Embassy - CPE).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii