Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la Biserica românească "Învierea Domnului şi Sfântul Apostol Andrei" din Viena

ro

19 Jul, 2015 21:35 920 Marime text
În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Austria, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a vizitat biserica românească "Învierea Domnului şi Sfântul Apostol Andrei" din Viena. Împreună cu preotul paroh Nicolae Dura, oficialul român a subliniat importanța pe care lăcaşele de cult o au în ceea ce privește păstrarea identității româneşti, subliniind faptul că, de-a lungul vremii, această biserică a fost un loc în care s-a coagulat comunitatea românească.

"Mă bucur că, la această biserică, una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut, pe lângă serviciul religios oferit românilor, au loc multe acțiuni care contribuie la ceea ce îşi propune și departamentul pentru românii de peste hotare. Existența unei biblioteci de carte românească, cursurile de limbă română, acțiunile culturale reprezintă cele mai bune mijloace prin care comunitatea românească păstrează legătura cu România și cu spiritualitatea românească, iar grija pentru învățarea limbii române de către tinerele generații reprezintă pentru mine un obiectiv permanent" a menționat ministrul delegat.
Departamentul Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni va contribui la mărirea fondului de carte al bisericii, cu accent pe carte şcolară.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii