Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe în judeţul Galaţi pentru a evalua situaţia persoanelor afectate de inundaţii

ro

16 Sep, 2013 15:18 928 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, s-a deplasat astăzi, 16 septembrie a.c., în judeţul Galaţi pentru a evalua, împreună cu autorităţile locale, situaţia persoanelor afectate de inundaţii.
 
Cu această ocazie, ministrul a condus o şedinţă operativă la nivelul Prefecturii Galaţi, solicitând autorităţilor locale să dispună în regim de urgenţă măsuri de curăţare a mâlului și de igienizare a localităţilor inundate, unde, în condiţiile creşterii temperaturii, există riscul îmbolnăvirii populaţiei.
 
În plus, autorităţile locale vor fi consultate în cursul acestei zile cu privire la nevoile de suplimentare a ajutoarelor puse la dispoziție de la Rezerva de Stat, peste 90% dintre produsele şi alimentele aduse în zonă fiind deja distribuite către familiile afectate.
 
În zonele unde au existat solicitări, continuă procesul de instalare a unor locuinţe modulare şi de branşare a acestora la curentul electric.
 
Prin grija pompierilor militari și a cadrelor MAPN va fi asigurată câte o masă caldă pe zi persoanelor care au nevoie. O situaţie a numărului acestor persoane urmează să fie pusă la dispoziţie de către primari.
 
În continuarea vizitei, ministrul Afacerilor Interne a participat, alături de secretarul de stat Cătălin Chiper, la începerea anului şcolar în două şcoli din localităţile Suhurlui şi Cudalbi, unde a ţinut să felicite localnicii pentru determinarea şi solidaritatea cu care au trecut peste momentele grele de la sfârşitul săptămânii trecute şi a urat succes în noul an elevilor care au început şcoala.
 
Ministrul Afacerilor Interne s-a aflat luni, 16 septembrie, pentru a doua oară în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, fiind însoţit de secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Încă din noaptea de 11 spre 12 septembrie a.c., M.A.I. a venit în sprijinul populaţiei afectate, în zonele inundate acţionând zilnic, pentru înlăturarea efectelor viiturilor, în medie, peste 600 de angajaţi ai instituţiei - pompieri, jandarmi şi poliţişti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii