Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului afacerilor externe Titus Corlăţean în Republica Elenă

ro

14 Nov, 2013 16:36 509 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va efectua, vineri, 15 noiembrie 2013, o vizită de lucru la Atena, la invitația omologului său, vice-premierul şi ministrul elen de externe, Evangelos Venizelos.
Vizita, parte a dialogului politic bilateral periodic dintre cele două ţări, survine în contextul în care Republica Elenă va prelua, de la 1 ianuarie 2014, Președinția Consiliului UE, iar România exercită Preşedinţia-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare Sud-Est Europeană (SEECP), în perioada 2013-2014.

Convorbirile dintre cei doi miniştri de externe vor prilejui analizarea stadiului cooperării bilaterale şi identificarea unor noi proiecte de cooperare în special în domeniile cu potenţial: economic, investiţii, energie, transport şi infrastructură, dezvoltare regională, turism şi cultură.
Pe dimensiunea UE, vizita va constitui o oportunitate pentru realizarea unui schimb de opinii şi coordonarea pe temele de interes comun care vor fi în atenţie în perioada Preşedinţiei Republicii Elene a UE în semestrul I 2014 (PRES EL).

Discuțiile vor mai viza şi alte teme de interes aflate pe agenda europeană, precum: viitorul UE, consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, perspectivele extinderii UE, Parteneriatul Estic şi Summit-ul de la Vilnius, precum şi evoluţiile din Balcanii de Vest.
Totodată, vor fi discutate modalităţile de coordonare în plan regional şi european, din perspectiva asumării de către Republica Elenă, a Preşedinţiei Consiliului UE în semestrul I 2014 şi exercitării, de către ţara noastră, a Preşedinţiei-în-Exerciţiu a SEECP, în perioada 2013-2014. Va fi realizat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din dosarele prioritare ale agendei internaţionale, cu accent pe evoluțiile din Siria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii