Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită de rămas bun a ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti

ro

16 Apr, 2013 13:38 553 Marime text
Comunicat  MAE
Vizită de rămas bun a ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti
 
 Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit în audienţă astăzi, 16 aprilie 2013, pe Mohammed Saeed Al-Shakarchi, Ambasadorul Republicii Irak la Bucureşti, cu ocazia încheierii misiunii sale în România.
Şeful diplomaţiei române a apreciat activitatea ambasadorului Al-Shakarchi în perioada mandatului său la Bucureşti și a evidențiat rolul activ al șefului de misiune irakian în dinamizarea relației bilaterale.
Ministrul Titus Corlățean a subliniat că intensificarea dialogului bilateral în toate domeniile permite ca aniversarea a 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice (la 14 august 2013) să marcheze o nouă etapă în cooperarea tradițională româno-irakiană.
Cei doi oficiali au apreciat evoluţia schimburilor comerciale dintre cele două ţări, o bază solidă pentru o bună relaţie economică. Ministrul Titus Corlățean a reliefat interesul părții române pentru extinderea și diversificarea cooperării economice, precum și pentru sprijinirea Republicii Irak în procesul de reformă a sistemului financiar. Demnitarul român a subliniat interesul pentru continuarea implicării tradiţionale a firmelor româneşti în consolidarea infrastructurii irakiene și a remarcat rolul important pe care îl va avea în acest sens relansarea Comisiei Mixte româno-irakiene. Ministrul afacerilor externe a apreciat cooperarea între oamenii de afaceri români şi irakieni şi rolul Forumului de Afaceri româno-irakian, a cărui primă ediție a avut loc în mai 2012, la București, iar a doua în acest an, la Bagdad.
Cu ocazia întrevederii, părțile au evidenţiat numărul important de proiecte de colaborare directă între unităţi administrativ teritoriale din România şi Irak şi au evocat acordurile de înfrăţire între oraşe româneşti şi irakiene prevăzute a fi încheiate în perioada următoare.
Ambasadorul irakian a exprimat satisfacţia pentru stadiul bun al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, fiind încredinţat că acesta se va menţine şi consolida şi pe viitor. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii