Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:42 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Precizări de presă MAE

ro

29 Apr, 2015 12:42 582 Marime text
În continuarea informaţiilor transmise privind situaţia navei  Maersk Tigris, reţinută în Golful Persic ca urmare a unui litigiu comercial, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
Până în prezent, în urma contactării agenţiilor de crewing, s-a stabilit că la bordul navei se află 4 marinari români. Armatorul navei a confirmat faptul că întreg echipajul, inclusiv cetăţenii români, sunt în siguranţă şi urmează să continue cursa, cel mai probabil, cu aceeaşi navă, după soluţionarea situaţiei.
Familiile marinarilor români au fost contactate şi sunt ţinute la curent cu evoluţia cazului. De asemenea, s-a organizat un comitet din partea armatorului care funcţionează 24h/24h şi care ţine în permanenţă legătura cu echipajul.
Ministerul Afacerilor Externe menţine legătura permanent cu agenţiile de crewing şi continuă monitorizarea cu prioritate a evoluţiei cazului, atât în mod direct, cât şi prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, care se află în legătură cu autorităţile locale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii