Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:24 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabara de pregatire a studentilor Academiei de Politie la Drajna

ro

26 Aug, 2013 13:11 2199 Marime text
În perioada 26 august – 13 septembrie a.c., studenţii anului I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” execută un stagiu de pregătire tactico-aplicativ, în Tabăra de  Pregătire de la Drajna din judeţul Prahova.

În toată această perioadă, cei 379 de studenţi din anul I, reprezentând Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri, vor desfăşura activităţi de iniţiere şi pregătire în domeniul poliţienesc, militar şi de specialitate, instrucţie de front, cunoaşterea armamentului, precum şi executarea unor şedinţe de tragere.

Astfel, viitorii poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor urma etapele unui scenariu tactico-militar gândit de comandanţii de batalion şi profesorii Departamentului de Jandarmi, Pregătire Generală şi Ştiinţe Socio-Umaniste, având ca scop antrenarea studenţilor în situaţii tactice specifice muncii poliţieneşti. În cadrul acestor exerciţii profesionale de pregătire, studenţii jandarmi şi poliţişti vor desfăşura probe tactice, luptându-se corp la corp, imobilizând suspecţi sau contracarând revolte civile, în timp ce studenţii pompieri vor participa la stingerea, în cel mai scurt timp, a unui incendiu de proporţii.

La încheierea perioadei de pregătire, studenţii anului I vor susţine examenul de verificare a cunoştinţelor asimilate pe parcursul acestui stagiu. Activităţile se vor încheia cu un spectacol cultural-artistic prezentat de formaţiile artistice din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii