Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia din Fasia Gaza 30.12.2008

ro

30 Dec, 2008 17:47 524 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Ministerul Afacerilor Externe 

Ministerul Afacerilor Externe al României îşi exprimă adânca preocupare faţă de escaladarea în ultimele zile a tensiunilor în Fâşia Gaza şi face apel la toate părţile implicate să renunţe imediat la acţiunile de forţă, în favoarea dialogului şi a gestionării situaţiei prin mijloace politico-diplomatice. Singura cale de a da şanse păcii în Orientul Mijlociu este ieşirea din spirala violenţei şi revenirea la masa dialogului a autorităţilor legitime palestiniene şi israeliene.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte, şi cu această ocazie, că România promovează şi susţine ferm realizarea de progrese în cadrul Procesului de Pace, conform angajamentelor asumate la Conferinţa de la Annapolis (2007), cu scopul creării statului palestinian independent care să convieţuiască în pace şi securitate alături de acela israelian,  în conformitate cu prevederile Foii de Parcurs a Cvartetului Internaţional pentru Orientul Mijlociu (2003). 

În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe al României solicită tuturor cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza sau în zone din imediata apropiere a teritoriilor în care au loc operaţiuni militare să se abţină de la orice acţiuni care ar putea determina reacţii de forţă ale părţilor implicate în conflict. Cetăţenii români sunt îndemnaţi să apeleze la sprijinul oficiilor diplomatice ale României de la Tel Aviv şi Cairo pentru gestionarea eventualelor solicitări de asistenţă.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii