Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia actualizata privind cetatenii romani din Fasia Gaza - ora 9,00 5.01.2009

ro

05 Jan, 2009 15:03 541 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Ministerul Afacerilor Externe

În urma demersurilor insistente ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ambasadei României la Tel Aviv, autorităţile israeliene au autorizat ca toţi cei 55 de cetăţeni români şi cu dublă cetăţenie (română şi palestiniană) care au solicitat să părăsească Fâşia Gaza să o facă prin punctul de frontieră Erez, în cursul zilei de 5 ianuarie, începând cu ora locală 6,30.

Personalul ambasadei a contactat în timpul nopţii toate familiile interesate pe care le-a informat despre posibilitatea de a părăsi imediat Gaza, însă majoritatea cetăţenilor români au decis să nu facă acest demers acum.

Acţiunea a fost organizată în cooperare cu autorităţile diplomatice şi militare israeliene şi cu sprijinul Crucii Roşii palestiniene din Gaza care a pus la dispoziţie autocare cu o capacitate de 200 de locuri pentru transportul de la Gaza City la Erez.

Personalul consular al ambasadei se află în punctul de frontieră pentru a asigura eliberarea documentelor de călătorie necesare şi tranzitarea teritoriului israelian spre Iordania, în cazul în care cetăţenii români vor ajunge la Erez.

Ambasada României la Tel Aviv menţine legătura cu cetăţenii români din zonă în perspectiva continuării acţiunilor de evacuare în funcţie de evoluţia situaţiei în zonă.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii