Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Nicosia, inchisa temporar

ro

14 Jul, 2009 18:48 566 Marime text

14 iulie 2009

Secţia consulară a Ambasadei României la Nicosia, închisă temporar

Secţia consulară a Ambasadei României la Nicosia a fost închisă temporar până luni, 20 iulie 2009, în urma îmbolnăvirii cu gripă AH1N1 (gripa porcină) a personalului consular şi diplomatic din cadrul misiunii.

Măsura a fost decisă pentru a preveni contaminarea cetăţenilor care solicită servicii consulare şi pentru a permite tratarea angajaţilor care s-au îmbolnăvit.

În prezent toate cele şapte persoane aflate la post (personal diplomatic, administrativ şi membri de familie) se află sub tratament de specialitate şi sub supraveghere medicală în ambulatoriu.

Dintre acestea, cinci persoane, inclusiv ambasadorul României la Nicosia, Andreea Păstârnac, s-au îmbolnăvit cu virusul AH1N1, iar doi angajaţi primesc tratament profilactic.

Primele simptome au apărut în week-end, iar luni seară a fost obţinută confirmarea medicală a virusului, în urma analizelor efectuate. Starea celor cinci persoane contaminate este stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe a informat Ministerul Sănătăţii în legătură cu această situaţie, pentru a lua măsurile ce se impun. Astăzi, MAE va transmite la misiune 12 doze de tamiflu, puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, care să fie folosite atât pentru tratarea persoanelor contaminate, cât şi pentru a preveni îmbolnăvirea personalului care urmează să revină la post din concedii în perioada următoare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a luat o serie de măsuri interne suplimentare pentru atenţionarea personalului aflat la post în legătură cu riscul de îmbolnăvire în timpul exercitării misiunii în străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează şi face apel la toţi cetăţenii români care au fost la secţia consulară a Ambasadei de la Nicosia în ultimele zile să-şi urmărească evoluţia stării de sănătate şi la apariţia primelor simptome ce pot sugera riscul unei îmbolnăviri cu virusul AH1N1 să se prezinte la doctor.

Pe perioada în care secţia consulară de la Nicosia este închisă, cetăţenii români care au nevoie de servicii consulare se pot adresa consulatelor de la Atena şi de la Salonic. Ministerul Afacerilor Externe a luat deja măsurile necesare pentru a putea asigura preluarea fluxului de solicitări la cele două misiuni din Grecia.

Ambasada la Nicosia a demarat deja măsurile pentru informarea cetăţenilor români din Cipru în legătură cu această situaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii