Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România aleasă în Consiliul Dezvoltării Industriale al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială

ro

09 Dec, 2013 18:53 651 Marime text
România a fost aleasă membru al Consiliului Dezvoltării Industriale (IDB), în cadrul Conferinţei Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI), care s-a desfăşurat la Lima, în perioada 2-6 decembrie 2013.

Mandatul României urmează să se desfăşoare în cadrul Consiliului Dezvoltării Industriale al ONUDI în perioada 2014-2017.
Principala temă a conferinţei a fost „Spre parteneriatul pentru o nouă revoluţie industrială privind creşterea inclusivă şi durabilă”.
România, alături de celelalte state membre ONUDI, are o implicare activă atât în aspectele ce ţin de strategiile care privesc dezvoltarea industrială, cât şi în privinţa conectării şi promovării acestora pentru susţinerea viitoarei Agende de dezvoltare post 2015.

Contribuţia şi implicarea României vizează cooperarea cu ONUDI în derularea de proiecte în domeniul industriei verzi, a industriei regionale, a eco-tehnologiilor şi a energiei, în vederea coordonării dezvoltării industriale cu aspectele ce ţin de protejarea mediului, a agriculturii, apei potabile şi alimentaţiei.
Aceleaşi aspecte sunt urmărite şi în celelalte proiecte la care România participă în calitate de membru al structurilor agenţiilor specializate ale ONU, cum este Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) sau Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
 
Informaţii suplimentare:
Mandatul anterior deţinut de România în cadrul IDB al ONUDI s-a desfăşurat în perioada 2008-2011.
Actualul mandat al României se va desfăşura în cooperare cu noile state alese odată cu România în Consiliul ONUDI: Austria, Grecia, Irlanda, Spania, Elveţia, Turcia, India, Iran, Iordania, Pakistan, Filipine, Siria, Federaţia Rusă, Argentina, Cuba, Guatemala, Peru, Venezuela, Camerun, Coasta de Fildeş, Namibia, Tunisia, Zimbabwe, precum şi cu statele al căror mandat în Consiliu se află deja în curs de desfăşurare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii