Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:49 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a încheiat mandatul semestrial de Reprezentare Locală a Uniunii Europene la Pyongyang

ro

01 Jul, 2015 15:28 407 Marime text
România a exercitat, prin intermediul misiunii sale diplomatice, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, mandatul semestrial de Reprezentare Locală a Uniunii Europene la Pyongyang, Republica Populară Democrată Coreeană.
În perioada mandatului său, în coordonare cu Serviciul European de Acţiune Externă, România a urmărit promovarea liniilor directoare ale Uniunii Europene privind relaţiile cu Republica Populară Democrată Coreeană, în vederea susţinerii comunicării dintre Bruxelles şi Pyongyang într-o manieră deschisă și transparentă. Temele de dialog s-au axat pe neproliferarea nucleară şi protejarea drepturilor omului, precum şi pe procesul de normalizare a relaţiilor inter-coreene, în interesul cooperării, reconcilierii, securităţii şi stabilităţii în Peninsulă şi în zona Asiei de Nord-Est.
Ca urmare şi a demersurilor întreprinse de misiunea diplomatică a României în capitala nord-coreeană, în perioada 19-24 iunie 2015 a avut loc a 14-a rundă de consultări politice UE - R. P. D. Coreeană, la nivel de director.
Din perspectiva relansării dialogului politic al UE cu Coreea de Nord, după un interval de 5 ani, Serviciul European de Acţiune Externă a apreciat în mod deosebit eforturile depuse de misiunea diplomatică a României de la Pyongyang şi a echipei din Centrală Ministerului Afacerilor Externe al României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii