Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea Comisiei de organizare a participarii Romaniei la EXPO 2010 Shanghai, China

ro

03 Mar, 2010 23:35 769 Marime text

Reuniunea Comisiei de organizare a participării României la EXPO 2010 Shanghai, China

Ministerul Afacerilor Externe a organizat astăzi, 3 martie 2010, o reuniune interministerială a Comisiei de organizare a participării României la EXPO 2010 Shanghai, China, în cadrul căreia au fost discutate evenimentele care se vor desfăşura la pavilionului României pe durata expoziţiei mondiale EXPO 2010.

Astfel, vor fi organizate evenimente de prezentare şi promovare economică şi comercială, oportunităţi de investiţii, evenimente culturale, acţiuni de promovare turistică sau activităţi de cooperare ştiinţifică, sub forma unor seminarii, mini-expoziţii sau săptămâni tematice dedicate unei anumite industrii. Mai multe detalii privind activităţile stabilite până în acest moment sunt disponibile pe site-ul MAE, la rubrica „Pregătirea activităţilor pentru Expoziţia Mondială 2010, Shanghai”.

Reuniunea s-a desfăşurat sub coordonarea subsecretarului de stat MAE, Ferdinand Nagy, comisar general al secţiunii române, şi a reunit, pentru prima dată, reprezentanţii guvernamentali actuali ai instituţiilor implicate în organizare. La întâlnire au participat reprezentanţi din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Economiei Comerţului şi Mediul de Afaceri, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, Ministerului Mediului şi Pădurilor. 

Totodată, a fost adoptat Regulamentul de funcţionare a Comisiei de organizare a participării României la EXPO 2010 Shanghai, China, în noul format ministerial rezultat  în urma reorganizării instituţiilor publice din componenţa comisiei.

Următoarea şedinţă a comisiei de organizare a participării României la Expo 2010 va avea loc la începutul lunii aprilie a acestui an.

Informaţii suplimentare

În prezent pavilionul României este finalizat în proporţie de 90%, iar în lunile martie şi aprilie se vor desfăşura lucrări de instalare a echipamentelor audio-video-lumini-multimedia şi teste ale funcţionalităţii infrastructurii şi echipamentelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii