Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:53 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Republica Coreea – Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS-CoV)

ro

15 Jun, 2015 14:50 553 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Coreea cu privire la situația creată de confirmarea mai multor cazuri de îmbolnăviri cu Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS - CoV). În Republica Coreea toate persoanele infectate sau suspecte de a fi infestate cu Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS - CoV) se află în carantină și sunt plasate sub atentă monitorizare medicală.

Coronavirusul, care cauzează sindromul respirator din Orientul Mijlociu, denumit și EMC/2012, reprezintă o specie nouă de virus, din genul Betacoronavirus şi a apărut prima oară în anul 2012, în Arabia Saudită.

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă aplicarea de restricții de călătorie sau comerciale şi nici procedura de screening la punctele de trecere a frontierei. Cu toate acestea, călătorii care au ca destinaţie Republica Coreea şi provin din state ale Orientului Mijlociu sunt verificaţi prin intermediul unor scannere termice la intrarea pe teritoriul coreean. Dacă sunt identificate persoane suspecte de infectare cu Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu, acestea, împreună cu toţi pasagerii din mijlocul de transport în care au călătorit, în special din aeronave, sunt plasate în carantină până la clarificarea stării de sănătate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să călătorească în Republica Coreea să se informeze periodic despre evoluția situației determinate de apariţia noilor cazuri de infectare cu Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu accesând paginile dedicate de Internet ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (http://www.who.int/csr/don/en/), Institutului Național de Sănătate Publică din România (http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-utile) şi Centrului sud-coreean de control al bolilor transmisibile (www.mers.go.kr<http://www.mers.go.kr>).

Pe teritoriul Republicii Coreea, informații suplimentare pot fi solicitate şi telefonic de la Centrul sud-coreean de control al bolilor transmisibile - Korea Center for Disease Control (KCDC) - la numărul de telefon 109 - folosind tasta 1, pentru serviciul în limba engleză, iar pentru capitala Seoul la numărul de telefon 02-120 – folosind tasta 9.

Pentru alte informaţii de interes, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro>. Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii