Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:57 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatrierea a încă 15 cetăţeni români care se aflau în staţiunea Sharm El Sheikh din Egipt

ro

09 Nov, 2015 12:00 736 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că alţi 15 cetăţeni români, care se aflau în staţiunea egipteană Sharm El Sheikh în scop turistic, au fost repatriaţi astăzi pe cale aeriană în România, via Amman (Iordania), respectiv Istanbul (Turcia), cu sprijinul unei companii de transport aerian.
Aeronava a aterizat pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul acestei dimineţi.
Celula de criză activată de ministrul afacerilor externe, prin intermediul Ambasadei României la Cairo, a continuat acordarea de asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiştilor români, asistându-i în cadrul procedurilor şi formalităţilor specifice.
Totodată, misiunea diplomatică română a menţinut legătura permanentă cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Egipt-Amman-Istanbul-Bucureşti, asigurându-se că aceasta se desfăşoară în condiţii de siguranţă.
Repatrierile de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate şi coordonate de către ministrul afacerilor externe, ale misiunii diplomatice române de la Cairo şi ale altor instituţii cu competenţe în materie.
 Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că sâmbătă, 7 noiembrie, au fost repatriaţi 140 de cetăţeni care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt (http://www.mae.ro/node/34539). Astfel, până în acest moment, au fost repatriaţi în total 155 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic în Egipt. La nivelul misiunii diplomatice române din Cairo nu mai există, deocamdată, solicitări de asistenţă în vederea repatrierii din partea altor cetăţeni români.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii