Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea vice-ministrului afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova

ro

12 Sep, 2013 18:15 713 Marime text
Ministrul Titus Corlăţean l-a primit astăzi, 12 septembrie 2013, pe vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Valeriu Chiveri, aflat la Bucureşti pentru o rundă de consultări bilaterale pe linia Ministerelor Afacerilor Externe.
Şeful diplomaţiei române a amintit înţelegerile convenite în cursul recentelor întâlniri la nivel înalt, care conturează un pachet cuprinzător de acţiuni politice şi iniţiative de cooperare pentru perioada imediat următoare. A subliniat importanţa proiectelor concrete, cu impact direct la nivelul cetăţenilor celor două state, menite să racordeze mai strâns Republica Moldova la spaţiul european, nemijlocit la agenda europeană.
Referindu-se la priorităţile traseului european al Chişinăului, ministrul a evidenţiat necesitatea finalizării integrale, în 2014, a procedurilor legate de semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv a componentei de liberalizare a schimburilor. A confirmat susţinerea deplină a României, în plan politic şi tehnic, pentru atingerea acestor deziderate. De asemenea, a exprimat sprijin pentru generarea, în plan european, a masei critice necesare adoptării unor decizii favorabile privind liberalizarea regimului de circulaţie în Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova.
A fost discutată, de asemenea, situaţia creată în urma suspendării exportului pe piaţa rusă a produselor vinicole din Republica Moldova. Şeful diplomaţiei române a asigurat cu privire la sprijinul şi solidaritatea ţării noastre, manifestate deja în mod concret în plan bilateral şi european.
Ministrul Titus Corlăţean a salutat convenirea cu sprijinul MAE român, a Înţelegerii amiabile pentru închiderea cauzei Societatea Română de Televiziune împotriva Republicii Moldova de pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care urmează a fi semnată astăzi. Înţelegerea pune capăt unei probleme deschise, moştenite în relaţia bilaterală, şi creează, totodată, cadrul pentru revenirea în scurt timp a programelor TVR în spaţiul media de peste Prut, eveniment aşteptat de mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii