Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a ambasadorului Statului Qatar la București, E.S. Saad Mohamed Saad Al-Kobaisi

ro

01 Jul, 2013 19:14 527 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit astăzi, 1 iulie 2013, pe ambasadorul Statului Qatar la Bucureşti, E.S. Saad Mohamed Saad Al-Kobaisi, în vizită de prezentare.
Cei doi demnitari au evocat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale în plan politico-diplomatic dintre România și Statul Qatar și perspectivele consolidării acesteia în viitorul apropiat, prin contacte la nivel înalt, prin reluarea practicii consultărilor politico-diplomatice între ministerele afacerilor externe, precum și prin oportunitățile oferite de diplomația parlamentară.

Oficialul român a subliniat necesitatea consolidării relațiilor economice și comerciale, evocând, în acest context, domeniile agriculturii și îmbunătățirilor funciare, construcțiilor civile și infrastructurii, industriei extractive, tehnologiei informației și a încurajat partea qatareză să stimuleze investițiile în economia românească.

De asemenea, în perspectiva organizării campionatului mondial de fotbal din 2022, a prezentat nivelul înalt de calificare și expertiza acumulată de operatori economici din  România, care ar putea fi cooptați în proiectele de construcții, demarate de autoritățile din Qatar pentru pregătirea evenimentului sportiv.
Oficialul qatarez a subliniat nivelul de pregătire al specialiștilor români care lucrează în Qatar în diferite sectoare de activitate și a exprimat interesul autorităților din țara sa pentru consolidarea cooperării bilaterale, în special în agricultură și minerit. În context, a fost prezentat interesul Qatarului pentru cooperarea cu parteneri de afaceri români, subliniind că piața qatareză este deschisă și oferă largi oportunități, pe baze competitive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii