Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu, a ambasadorului Republicii India la Bucureşti, Manimekalai Murugesan, în vizită de rămas bun

ro

22 Jun, 2015 11:50 861 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu, a primit-o astăzi, 22 iunie 2015, pe doamna Manimekalai Murugesan, ambasadorul Republicii India la Bucureşti, în vizită de rămas bun.
Cu această ocazie, ambasadorul Indiei a mulţumit Ministerului Afacerilor Externe al României pentru cooperarea şi sprijinul acordat pe tot parcursul mandatului său în România.
Secretarul de stat a apreciat că dinamica relaţiilor româno-indiene din ultimii ani reflectă potenţialul extraordinar al cooperării bilaterale şi că Declaraţia Comună privind stabilirea unui Parteneriat Extins între România şi India, semnată la New Delhi, la 8 martie 2013, oferă cadrul necesar dezvoltării în continuare a relaţiilor bilaterale, în toate domeniile.
Cele două părţi au trecut în revistă principalele aspecte ale agendei bilaterale din perioada următoare şi au abordat aspecte legate de cooperarea în cadrul ONU, inclusiv în perspectiva sesiunii AG ONU (New York, septembrie 2015). A fost evidenţiată utilitatea organizării unei noi sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale de cooperare economică dintre România şi India, precum şi necesitatea completării cadrului juridic bilateral.
Totodată, a avut loc un schimb de vederi pe temele internaţionale de actualitate, în particular în ceea ce priveşte eforturile internaţionale de combatere a terorismului.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii