Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a ambasadorului agreat al Republicii Cipru în România, Dimitris Hatziargyrou, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

ro

11 Jun, 2015 17:52 759 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba l-a primit astăzi, 11 iunie 2015, pe Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul agreat al Republicii Cipru în România, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au trecut în revistă perspectivele relaţiilor bilaterale, context în care secretarul de stat român a subliniat deschiderea părții române pentru consolidarea cooperării în toate sectoarele de activitate, cu accent pe posibilităţile de colaborare în sectorul investiţiilor reciproce.
A fost realizat un schimb de opinii privind principalele teme de interes de pe agenda politică bilaterală, în perspectiva viitoarelor contacte la nivel înalt preconizate pentru acest an. Cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea completării cadrului juridic bilateral în vederea dinamizării, în continuare, a relaţiilor bilaterale în diverse domenii.

Interlocutorii au confirmat decizia de a continua colaborarea la nivelul Uniunii Europene în dosarele de interes comun şi au exprimat opinii cu privire la situaţia economică de la nivelul UE, cu accent pe situaţia din Grecia, securitatea energetică, fenomenul migraţiei, propunerile Marii Britanii de reformare a Uniunii. În domeniul relaţiilor externe UE, au fost abordate subiecte de actualitate precum Parteneriatul Estic – în special evoluţiile din Ucraina şi Republica Moldova, relaţiile UE-Rusia, procesul de extindere a Uniunii, situaţia din Orientul Mijlociu în contextul ameninţărilor ISIL.

Au fost abordate, totodată, teme de actualitate de pe agenda internaţională, printre care şi perspectivele de soluţionare ale dosarului cipriot. Partea română a exprimat susţinere pentru eforturile în direcţia reunificării Ciprului, conform rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, şi a salutat reluarea procesului de negocieri în acest dosar la 15 mai 2015, după o întrerupere de 7 luni.
Demnitarul român l-a asigurat pe oficialul cipriot de întregul sprijin al autorităţilor române pentru îndeplinirea atribuţiilor sale pe durata mandatului în România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii