Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Mihail Dobre a ambasadorului Republicii Elene în România, Grigorios Vassiloconstandakis

ro

25 Sep, 2013 17:45 738 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit astăzi, 25 septembrie 2013, pe ambasadorului Republicii Elene în România, E.S. Dl. Grigorios Vassiloconstandakis, la cererea acestuia.
În cursul întrevederii, au fost abordate probleme legate de cooperarea româno-elenă cu privire la domeniul afacerilor globale, din perspectiva deținerii de către Grecia a președinției rotative a UE în primul semestru al anului 2014. În context, au fost discutate aspecte legate de situațiile de criză din Orientul Mijlociu și reflectarea acestora pe agenda politică a statelor membre UE.
În același timp, o atenție particulară a fost acordată problematicii aflate în atenția celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), al cărei segment la nivel înalt a început la data de 24 septembrie 2013.  În acest cadru, demnitarul român a adus în atenție prioritățile României la actuala sesiune a Adunării Generale a ONU, insistând asupra importanței promovării de către țara noastră a unei rezoluții privind democrația, statul de drept și drepturile omului.
A fost evocată, totodată, și buna cooperare româno-elenă în ceea ce privește susținerea reciprocă de candidaturi ale celor două țări pentru ocuparea unor posturi în organizațiile internaționale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii