Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Mihail Dobre a ambasadorului Republicii Argentina în România, Claudio Perez Paladino

ro

27 Jun, 2013 16:20 593 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit astăzi, 27 iunie 2013, pe ambasadorul Argentinei la Bucureşti, E.S. Claudio Perez Paladino, la solicitarea acestuia.
Cei doi demnitari au subliniat voinţa reciprocă de amplificare a relaţiilor dintre România şi Argentina, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul mai larg al organizațiilor internaționale. Secretarul de stat român a evidenţiat dinamica dialogului politico-diplomatic și a reliefat semnificația  vizitei pe care ar urma s-o facă la Bucureşti ministrul relaţiilor externe din Argentina, Hector Timerman, la invitaţia ministrului român al afacerilor externe.
S-a convenit, totodată, că amplificarea dialogului politic este menită să faciliteze şi promovarea susţinută a domeniilor de nişă ale cooperării bilaterale. În acest context ambasadorul argentinian a arătat că un domeniu prioritar este agricultura, sens în care a susținut utilitatea unui proiect comun între autoritățile competente din România și Argentina pentru asamblarea şi co-producţia de maşini agricole şi forestiere argentiniene în România, destinate întregului spaţiu UE şi al Europei de Est, şi pentru colaborarea între institutele naţionale de cercetări agricole.
Contactele interumane, o comunitate românească prestigioasă şi cu tradiţie existentă în Argentina, originea latină a celor două ţări constituie componente-cheie ale relaţiilor bilaterale, în opinia celor doi interlocutori. În acest sens, pe agenda relaţiilor bilaterale se va regăsi şi relansarea cooperării româno-argentiniene în dimensiunea sa culturală şi spirituală, inclusiv în cadrul oferit de participarea comună la Uniunea Latină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii